הפוסט הקודם שלנו עסק באיך להתאים יין לאוכל אז השבוע, במקום לספר לכם מה כן הולך ביחד אנו רוצים לספר לכם קצת על התאמות שלא עובדות כל כך טוב, כי לפעמים, יותר חשוב לדעת מה לא לעשות.
טיפ!
אם אתה מרגיש שצריך לשתות מים בין כל ביס ושלוק, כנראה שהאוכל והיין לא מתאימים אחד לשני ואז עדיף לשתות את היין אחרי הארוחה.
למה כדאי שהאוכל והיין יתאימו?
יש התאמות שמבטיחות האנג-אובר, יש התאמות שמבטיחות כאבי בטן ויש התאמות שהופכות את חוויית הארוחה לחווייה טעימה ומהנה. אז אם אתם מעדיפים לא לחווות את התופעות הראשונות וכן להנות מהחווייה, המשיכו לקרוא:
יש כל מני סוגי התאמות לא נכונות- להלן כמה סיבות שההתאמות האלו קורות.
חמדנות:
יכול להיות שאתם במסעדה ומישהו אחר משלם, או שבדיוק שדדת בנק ואתם מנסים להנות מהכל בבת אחת, וזה לאו דווקא מתאים.
קוויאר וקברנה:
זה כמו לשתות מיץ ענבים מתוק מדי
שורט ריבס ומוסקטו:
הצלעות יהרגו את הטעמים העדינים ביין
הבגדים שלא מתאימים:
האי התאמה הזאת מתרחשת כשחושבים על מה שאוהבים בלי לחשוב על מה שאוכלים, כמו שנועלים את הנעליים השחורות עם המעיל החום. התאמה זאת יכולה לקרות כאשר מזמינים את היין לפני שמזמינים את האוכל. קחו קצת יותר זמן לדאוג שהם יתאימו, יכול להיות שזה לא היין האהוב עליך אבל כשהיין מתאים לאוכל חווית הארוחה יותר שלמה.
קיאנטי וטונה:
הטונה תגרום ליין להרגיש מתכתי, והחומץ יבליט את העפיצות והחמיצות ביין
ההאנג-אובר:
בדיוק יצאתם מאמבטיית קצף ואתם רוצים להנות מהכל (תותים ושקולד ויין ושמפניה ו…). התאמת ההאנג-אובר מתרחשת באמצע הלילה, כשלא חושבים על התוצאה. שילוב של סוכר ואלכוהול הוא הסיבה להאנג-אובר ולכאבי ראש מיין.
עוגת שוקולד ויין אדום:
הסוכר מהשוקולד יעלה את כל האלכוהול מהיין ישר לראש
גלידה ושרדונה:
נשמע מצוין, אבל לא שווה את הכאב ראש
בריונות:
הדרך הכי מהירה להרוס כל חוש טעם. אחרי שילוב כזה, לא תוכלו לטעום שום דבר.
סירה ועוף חמוץ-מתוק
יין עוצמתי שמשתלט על חוש הטעם, עם רוטב מלא טעמים. אם אתם כבר פה, צחצחו שיניים ושתו מיץ תפוזים
בוקס בבטן:
כאב בטן מובטח כשמשלבים אוכל כבד עם יין עם רמת אלכובול גבוהה. שילוב כזה יהיה מדהים ברמות קטנות, אבל בכמות גדולה הכאב לא יהיה מדהים.
בורגון ולזניה:
החמיצות של היין עם הרוטב עגבניות יהפוך את הבטן לגמרי. ביס קטן מספיק!
תשומי:
כאשר היין דורש יותר תשומת לב מהאוכל, או להיפך. מומחיי יין ושפים במסעדות שמים לב למקרים כאלה, ומנסים לדאוג שלא יקרו.
פאי לימון וויונייה
הויונייה הוא יין עדין, והמתיקות וחמיצות של הקינוח ידרוש את כל התשומת לב שלך
"אני רק שותה…"
כולם מכירים את ההוא ש"רק שותה קברנה" או זאתי ש"לא שותה יין אדום כי זה גורם לכאב ראש"
אוכל חריף ושרדונה:
אם בא לך לאכול אוכל פיקנטי אפשר להתאים יין לבן יותר קליל ופירותי מאשר שרדונה, שלא כל כך מתאים לאוכל חריף ואקזוטי.
ארטישוק ומרלו
אם אתה ממש אוהב ארטישוק, כרוב ניצנים או שעועית ירוקה, אז אולי כדאי להתחיל לטעום יינות לבנים כמו סוביניון בלאן או מבעבע קליל.
אז איך יודעים מה כן להתאים? קראו את הפוסט הקודם שלנו!
תגובות אחרונות