קל לשתות יין טוב, אבל החלק הקשה הוא למצוא אותו. אבל למצוא יינות חדשים וטובים נהיה קצת יותר קל ברגע שמכירים את עולם היין (ואפילו אפשר למצוא יינות טובים במחירים לא גבוהים!)
תמיד שואלים אותי איך אני יודעת לבחור יין טוב בלי לטעום אותו לפני, ואם יש לי טיפים לתת למישהו שפחות מבין על מנת לשדרג את אופן בחירת היין שלו. כמובן שטיפים אלו יעזרו רק עד מידה מסוימת, אבל הם יכוונו אתכם ליין טוב.
על להיות מוצף באופציות ויינות שונים:
תעזרו במונחים כמו ״פירותי״ או ״מתובל״ לתאר את מה שתרצו
פירותי- מתקתק יותר, עם טעמים עוצמתים של פירות
מתובל- יין עפיץ יותר עם טעמים פחות מתקתקים ומינרלים. לפעמים יזכיר קפה או שוקולד
יין פירותי בא מאזור גידול חם יותר
יין מתובל בא מאזור גידול קריר
אם אתם יודעים שאתם אוהבים שיראז אוסטרלי, שבא מאזור גידול חמים במיוחד, אתם כנראה אוהבים יינות מאזורי גידול חמים. נסו יינות מספרד, ארצות הברית, דרום אפריקה וארגנטינה לגלות יינות שונים.
תוכלו גם לגלות שישנם זנים שמשתנים לגמרי תלוי באזור. סוביניון בלאן מניו זילנד (אזור חם!) יהיה יותר פירותי ולימוני מאשר סוביניון בלאן מצרפת שמתאפיין בטעמים פרחוניים ומינרלים.
תפסיקו לקנות יינות בסופר ובפיצוציות!
ישנן חנויות שאכפת להם ממצב האחסון של היין, וישנן חנויות שרק רוצות למכור ושאינן מודעות לתנאים שבהם כדאי לשמור יין. רוב הסופרים לא שומרים על טמפרטורה נכונה ליין בחנות או במחסנים. חנויות יין מתגאות בתנאי האכסון שלהם ובאיכות היינות שלהם משום שכל יין נבחר באופן אישי ע״י הבעלים.
לקנות יין זול מחנויות/אתרי יין:
כל יין נבחר ע״י בעלי החנות/ אתר אחרי שעבר טעימה, כך שאם היין לא עבר את הביקורת, הוא כנראה לא נמצא בחנות. ולכן – לבחור את היין הזול ביותר מהווה סיכון נמוך יותר.
ביקורת וציונים:
כמעט כל יין מקבל פרס כלשהו בתחרות כלשהיא, כך שרוב המדליות לא באמת מעידות אם היין טוב או לא. אם מסתכלים על הציונים של מבקרי יין ידועים כמו רוברט פארקר, כדאי להסתכל על זנים ואיזורים שאתם מכירים כדי לגלות יצרנים חדשים. אם זה מאזור לא מוכר זה לא מובטח שתאוהבו את סגנון היין שהם מייצרים.
על להזמין יין:
הידעתם שכמעט בכל בר יין ומסעדה אפשר לבקש טעימה לפני שמזמינים כוס? (זה כמובן עובד רק ביינות שנמזגים בכוסות, לא בקבוקים שלמים)
בדרך כלל מקובל לבקש לטעום בין 2 יינות שמתלבטים בינהם. האתיקה היא לא לבקש יותר מ שלוש טעימות.
על לשתות יין בפומבי
להחזיק את כוס היין נכון
אם יש משהו שמסגיר שאנשים לא באמת מבינים ביין, זה שהם מחזיקים את הכוס בגוף הכוס ולא ברגל.
אם זאת כוס ללא רגל, אז להחזיק את הכוס בבסיס, כמה שיותר נמוך
לערבב את הכוס (עם כל יין שאפשר)
זה סוג של הרגל עם כל שותה יין. ברגע שיש מולנו כוס יין, אנחנו מתחילים לערבב.
הערבוב הזה הוא כדי לפתוח את היין ולשחרר את חלקיקי הארומות וגם לחדרר את היין ולהכניס עוד חמצן.
לשים לב ליין בזמן ששותים:
זה נשמע קצת ברור, אך תהיו מופתעים כמה אנשים שותים בלי לחשוב בכלל על מה שהם טועמים. שימו לב למה שיש בכוס, איך היין משתנה, והאם זאת לטובה? אין צורך להתרכז כל הזמן, רק שימו לב לשינויים הקטנים של היין.
תגובות אחרונות