הכל אודות טמפרניו

כל מה שרציתם לדעת אודות טמפרניו

טמפרניו הוא הענב הנפוץ ביותר בספרד שגדל באזורים כמו ריוחה וריברו דל דוארו. כשהוא צעיר הוא יכול להיות רענן ופירותי, אך עם יישון בעץ ניתן להבחין בטעמי טבק, עור ואדמה.

עובדות אודות זן הטמפרניו:

1. זהו הזן הנפוץ בריוחה, האזור הידוע ביותר בספרד.
2. השם מגיע מהמילה הספרדית temprano שפירושה "מוקדם" מכיוון שהענב מבשיל מוקדם יותר מזנים אחרים בספרד.
3. זהו אחד הזנים היחידים שעליהם מאדימים בסתיו ויוצרים מראות מרהיבים בכרם.
4. ישנו גם זן שנקרא "טמפרניו בלנקו" שבו משתמשים לייצור יינות ריוחה לבנים, והוא בעל טעמי פירות טרופיים.

האם ידעתם?

1. טמפרניו הוא זן עתיק שהגיע לחצי האי הספרדי לפני כ 3000 שנה.
2. זהו הזן הרביעי בעולם מבחינת תפוקתו והוא אחד מתשעת "הזנים האצילים".
3. בפורטוגל קוראים לזן "טינטה רוריז" והוא אחד הזנים המשמשים לייצור פורט.

פרופיל טעמים והתאמה לאוכל

הטעמים הדומיננטים הם טעמי פירות אדומים כמו דובדבן ותות, טבק, ותאנה מיובשת. היישון משפיע מאוד על הטעמים ויוסיף טעמי עור ועלים יבשים. טמפרניו הוא זן ורסטילי מאוד שמתאים למגוון מאכלים רחב – מבשר אדום ולבן, דרך פסטות ואוכל מקסיקני ועד ירקות צלויים.

יין ספרדי ריוחה

אזורי גידול

1. רוב אזורי היין בספרד – ריוחה, ריברה דל דוארו, טורו, נברה, וכו'.
2. בפורטוגל – נפוץ לשימוש בפורט אך יותר ויותר גם בייצור יינות באזור דאו.
3. בעולם החדש – ארגנטינה, ארצות הברית (קליפורניה ואורגון) ואפילו ישראל.

רוצים לנסות? חפשו יינות ספרד כאן: https://www.devine.co.il/wines/sprd.html

Devine חנות יין תל אביב מאחלת לכם סאלוד!

 

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד