יין: מהכרם לבקבוק

מדריך הכנת יין מהבציר עד הבקבוק עם תמונות

 

תהליך עשיית היין שונה מעט מאזור לאזור ובין סוגי היין השונים, אך בהכללה ניתן לומר שכל תהליך כולל את השלבים הבסיסיים הבאים:

1. בציר הענבים.

2. ריסוק הענבים.

3. תהליך תסיסה.

4. יישון היין.

5. ביקבוק.

בציר הענבים:

 

הבציר יכול להיות ידני או מכני. בציר ידני הוא עתיר עבודה, אך יכול להיות פתרון עדיף עבור יקבים קטנים. ביקבים גדולים הבציר לרוב נעשה על ידי טרקטורים מיוחדים שעוברים בין שורות הגפנים ובוצרים את הענבים.

בגלל שהחום של השמש יכול להתחיל את תהליך התסיסה כבר במיכל פלסטיק, כשבוצרים ענבים עושים זאת בדרך כלל לפנות בוקר כשטמפרטורות עדיין נמוכות.

 

Chardonnay_grapes_harvested_from_Wykoff

 

ברגע שבוצרים את הענבים מעבירים אותם למיכלים גדולים ומשם הם ממשיכים לתהליך הריסוק וסחיטה.

 

 

ריסוק וסחיטה:

 

הענבים מגיעים לאיזור הסחיטה ועוברים מיון ידני לפני שנכנסים למכונה שמפרידה את הענבים מהאשכול.

 

 

משם הענבים עוברים למכונת הריסוק, שמועכת את הענב ומוציאה ממנו את התירוש.

 

1348083868-grape-stomp-i-love-lucy

 

ביין לבן, אחרי שהענבים רוסקו הקליפות והגלעינים של הענבים נזרקים ומעבירים את התירוש לשלב התסיסה.

ביין אדום הענבים מרוסקים אך התירוש מועבר יחד עם קליפות והגלעינים לתהליך התסיסה, כך שהתירוש יקבל צבע וטאנינים מהקליפות.

 

תסיסה:

 

תסיסה היא התהליך שבו סוכר הופך לאלכוהול. ביינות לבנים ואדומים מוסיפים שמרים בשלב זה כדי שהתסיסה תוכל להתרחש.

 

יישון:

בפני היינן עומדות אפשרויות רבות ליישון היין והוא בוחר ביניהם על פי סוג היין שהוא רוצה לייצר:

  • זמן היישון יכול להיות החל ממספר חודשים ועד מספר שנים. לרוב יין לבן מיושן זמן קצר יותר מיין אדום.
  • שימוש במיכלי נירוסטה או בחביות עץ. חביות עץ מוסיפות ליין טעמים נוספים כמו חמאה, וניל וקוקוס ומאפשרים ליין לנשום. ישנם זנים מסויימים שמתאימים יותר לטעמי העץ (שרדונה וקברנה סוביניון), ויש כאלו שלא (ריזלינג) ולכן מתאימים יותר ליישון בנירוסטה.
  • שימוש בחביות חדשות (שישאירו ביין טעם עז יותר של עץ) או משומשות.
  • שימוש בעץ אמריקאי או צרפתי שלהם מאפייני טעם שונים.

 

ביקבוק:

אחרי שהיין יושן, הוא מוכן לביקבוק. יין לבן יכול להיות מוכן תוך כמה חודשים. יין אדום בדרך כלל צריך מינימום של 12-24 חודשים של יישון לפני ביקבוק.

 

 

לחיים!

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד