יקב עמק יזרעאל כיכב אצלינו בארגזים כבר מספר פעמים ואנו שמחים לארח את היינן יהודה נהר בפינתינו פוקחים יין.
מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום היין?
חקלאות וגידול צמחים היו בנפשי מאז שאני זוכר את עצמי. הקסם שבלטפח צמח ואז לקחת את הפרי אל המטבח הקסים אותי מילדות. בגלגול המקצועי הקודם שלי עסקתי בגינון אקולוגי והתמחיתי בהקמה של גינות ירק ביתיות. לתחום היין הגעתי דרך המפגש עם השותף שלי ביקב ג'יקוב נר דוד וגיליתי את מה שהוא החיבור המיוחד ביותר בעיני בין גידול חקלאי ליצירה קולינרית. אם בעבר עסקתי בביולוגיה וכימיה מעשית היום אני רואה בעשית יין סוג של אלכימיה.
מתי נוסד היקב ומה יחודו?
היקב נוסד בשנת 2012 .העשייה הייננית שלנו מתמקדת ביצירה מקומית, ובהתמחות בזנים שיש בהם אמירה על יין שעומד בסטנדרטים בין לאומיים אבל מעניק חוויה ישראלית מקורית.
מה לא יודעים עליך?
שההכשרה המקצועית שלי היא בכלל בתחום הטיפולי. למדתי פסיכותרפיה גופנית וכתבתי ספר בנושא שיצא לאור בשנת 2005 ונקרא "נשימת הפרח"
עם מי היית רוצה לשתות כוס יין, ואיזו?
הייתי רוצה לשתות כוס יין עם סבא שלי ז'ק ווטין זכרונו לברכה. הוא נפטר כשהייתי בן 14 וזה היה כל כך מוקדם מבחינתי. סבא שלי היה יזם מכף רגל עד ראש. הגיע מעוני מוחלט למעמד גבוה באוד בקהילת יהודי צרפת והיה ציוני גדול. הוא עשה את הדרך הזאת בצורה כל כך אלגנטית ומלאת השראה והותיר אחריו חלל עצום. הייתי נותן הכול כדי לשבת אתו על בקבוק של ארגמן שלנו כדי לשמוע מה דעתו על היין הישראלי הזה.
מה ההשפעות שלך?
אני מושפע מהכול. ממוזיקה טובה מהטבע , מריחות וטעמים. אבל יותר מהכול אני מושפע מאנשים. מרתק אותי להכיר אנשים שעושים ויוצרים וללמוד מהם איך הם מתמודדים עם אתגרים ומה מניע אותם. יש את התכונות והאופי הנקי של הצעירים שהוא בעייני כמו ספר לימוד ל "למה אלוהים התכוון" ומהצד השני את החוכמה של ניסיון החיים והמציאות שיש למבוגרים ממני. אני משתדל לאזן בין הצדדים .
האם אתם מגדלים ענבים או קונים מכרמים?
לא זה, ולא זה . מכיוון שהשאיפה שלנו היא לייצר יינות שישקפו את הטרואר הישראלי ברמה הגבוהה ביותר, בחרנו את אזורי הגידול האידיאליים מבחינתנו לכל זן וזן. מהסיבה הזו הכרמים שלנו פרושים על אזורים שונים בארץ . גליל עליון , רמת הגולן , עמק יזרעאל , השפלה , וירושלים. בחרנו כרמים קיימים שאותם אנו מגדלים בעזרת כורמים מקומיים שמגדלים את הענבים על פי הנחיות מדויקות של יינן היקב.
ספר לנו על יין אחד מהקולקציה שלכם?
אם אני צריך לבחור יין אחד לספר עליו זה חייב להיות הבלנד האדום שלנו "אדומים" .זהו יין שמורכב משלושת הזנים שבהם היקב מתמחה : ארגמן קריניאן וסירה. מה שעומד מאחורי היין הזה הוא הרצון ליצור יין ישראלי מקורי מזנים שמתאמים מאוד לאקלים החם שבארץ באופן טבעי ושניתן ליצור מהם יין שיוכל לעמוד מול יינות איכותיים באזורי יין יוקרתיים בעולם בלי להתבייש. זה התחיל בתור סוג של הימור אבל אני יכול להגיד היום בביטחון שההימור היה נכון. היין מקבל ביקורות מעולות ממומחי יין הן בצרפת והן בארה"ב ומשווק בהם בהצלחה שזה בסופו של דבר שם המשחק. מבחינתי כשזה קורה עם יין כזה יש לכך ערך מוסף גדול מאוד .
פינת הפירגון- פרגן ליקב אחר!
אני חייב לפרגן קודם כל באופן גורף לכל יקב ישראלי שיש. התעשייה הזו מורכבת מכל כך הרבה אנשים מעולים שעוסקים בתחום המאוד לא פשוט הזה ועושים יין מצויין.זה ממש לא מובן מאליו במציאות שבה אנחנו חיים. הכרה עולמית ביין הישראלי היא המפתח ואם אני צריך בכל זאת לבחור יקב אחד אז הראוי מבחינתי הוא יקב צרעה שמוביל לדעתי את היין הישראלי למקום שבסופו של דבר יתרום לכולנו.
איזה טרנד אתה רואה בשוק היין?
עדינות ואלגנטיות. אם בעבר הטון הדומיננטי היה של יינות כבדים ועשירים, היום לדעתי קיימת הערכה הולכת וגוברת שמתחילה מ"למעלה" ומחלחלת לשוק ,ליינות מדוייקים, עדינים מאוזנים ואלגנטיים. זה בא ליידי ביטוי ביותר ויותר יינות לבנים ויינות רוזה טובים שיוצאים לשוק ועד לפני זמן קצר נחשבו יינות "לנשים" ובמקביל גם במתמקדות בזנים ים תיכוניים שמייצרים יינות אדומים שיש בהם רעננות וטעמים עדינים . כאלה שנעים לשתות אותם גם כשחם.
האם יש טעימות ביקב ואיפה ומתי?
יקב עמק יזרעאל נמצא בקיבוץ חנתון (ליד צומת המוביל)
היקב פתוח לסיור וטעימות מודרכות בימים א-ה בין השעות 9:00-15:00
ניתן לתאם ביקור בטלפון 04-8708701 או באתר www.jezreelwinery.com
תגובות אחרונות