פוקחים יין עם יקב נטופה

פייר מיודובניק – יינן ושותף יקב נטופה

מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום היין?

נולדתי בלנגדוק, דרום צרפת, למדתי עשיית יין "בעבודה" כשוליה ביקבים בסביבה. בהדרגה, הצלחתי למצוא נישה לייצור יין כשר ביקבים לא כשרים. ככל שצברתי ידע וניסיון, זה תסכל אותי שהיין הכשר אינו איכותי יותר. קיבלתי את ההזדמנות שלי כשהברון אדמונד דה רוטשילד החליט לייצר יין כשר.

יחד הכנו את היין הכשר האיכותי הראשון בצרפת. אני מייצר יין במשך 43 השנים, יינות כשרים בצרפת, ספרד ופורטוגל ביקבים הנחשבים ביותר בעולם היין. בשנת 2006 קיבלתי החלטה לעשות עלייה לישראל. רציתי לחבר את אהבתי לארץ ישראל ולהקים את יקב נטופה בישראל. הקמת היקב הינה המשך תחנות חיי ומסעותיי בעולם היין. מסע שלא נגמר עד היום…

 

מתי נוסד היקב ומה יחודו?
יקב נטופה הוקם בשנת 2006 מתוך תשוקה גדולה ליין, לאהבת הארץ, ליצירה ולעבודת האדמה. אנו מציעים יינות איכות אלגנטיים, המתאפיינים בגוף מעודן, ניחוחות וטעמים מורכבים. כרמי היקב שוכנים למרגלות הר תבור בליבו של הגליל התחתון ובהם מגוון זני ענבים: סירה, מורבדרה, גרנאש, טמפרניו, טוריגה נסיונל, שנין בלאן ורוסאן. טרואר ייחודי זה הינו סביבה אידיאלית עבור התפתחותם של זנים ים תיכוניים אלו ותורם רבות למיצוי איכויות ותכונות הפרי. מי שאחראי על מלאכת המחשבת והיצירה הם אני כיינן ויצחק תור אשר חי ונושם את הכרמים ואת ארץ ישראל מזה שנים רבות. חברנו יחד עם כי אנחנו שותפים לרצון ליצור יין ישראלי מעולה תוך שילוב של עבודת כפיים בארץ ישראל. יקב נטופה רואה עצמו כמקום של אנשים שאוהבים. אוהבים יין, אוהבים אנשים, אוהבים לארח ואוהבים לחיות.

 

מה לא יודעים עליך?

בתקופת היותי מתנדב בקיבוץ פרוד בשנות ה 70, אימצתי בז פצוע, קראתי לו איגור וגידלתי אותו עד החלמתו. כשהיה בוגר עד שחררתי אותו לטבע.

 

מה ההשפעות שלך?

המסורת הייננית הצרפתית שדוגלת ב less is more

 

האם אתם מגדלים ענבים או קונים מכרמים?

אנחנו מגדלים את הענבים שלנו בכרם שנטענו בקיבוץ עין דור בגליל התחתון למרגלות הר תבור.

 

לאטור מוקטן עם יין

 

 ספר לנו על יין אחד מהקולקציה שלכם?

אני רוצה לספר לכם על יין מסדרת יינות יחסית חדשה שהוצאנו ביקב לפני כשנה. אחד מהם אני מאוד אוהב באופן אישי ונקרא מצפן טורסיר.

קצת על הסדרה החדשה:
כל כיוון במצפן הוא סיפור של השראה על מקומות, חלומות, מזג אויר, תרבויות, אנשים… הם כל כך שונים אחד מהשני,ארבעת הכיוונים אבל כל כך דומים. המצפן עוזר במציאת כיוון ובהבנת הדרך. המצפן הוא גם דימוי לסמן פנימי בתוכנו, המסייע במתן תשובה לשאלה, האם אנו בדרך הנכונה?

ארבעתם יחד, מזרח מערב דרום וצפון מתחברים בסופו של דבר לכיוון אחד. הכיוון שנבחר ללכת בו.

קצת על היין :

רגבי האדמה, קרני השמש המלטפות את אשכולות הענבים, השלווה מסביב והסערות בפנים, כל אלו יחדיו הוכנסו לבלנד זה המשלב באופן לא שגרתי, ענבי טוריגה נסיונל בעלי אשכולות קטנים ומרוכזים, המבטאים עוצמת פרי, צבע ועומק ולצידם ענבי סירה האלגנטיים אשר מוסיפים רובד נוסף ארומות וטעמים. אלו יחדיו מספקים יין ים תיכוני בעל עומק וארומות פרי בלתי נגמרות. היין התיישן למשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות.

 

פינת הפירגון- פרגן ליקב אחר!

יש הרבה יקבים ויינות ישראלים מעולים בארץ. אני מחבב באופן מיוחד את יקב יתיר ויינן היקב ערן גולדווסר. יש להם יין מזן הטנאט שאני מאוד אוהב.

 

איזה טרנד אתה רואה בשוק היין?

וורמוט ויינות מחוזקים רעננים וכייפים.

 

האם יש טעימות ביקב ואיפה ומתי?

יש אירוח במרכז המבקרים במצפה נטופה (גליל תחתון)

מרכז המבקרים שלנו מציע טעימות יין מודרכות, חווית קולינריות, ביקורים רומנטיים, חגיגות גדולות והרבה שמחות.
מומלץ להזמין מקומות מראש.
שעות פתיחה :
א-ד 17:00 – 11:00
יום חמישי 22:00 – 11:00
שישי 17:00 – 10:00 (כניסת אורחים עד 15:00)
שבת – סגור

לינק להזמנת מקומות ואתר הבית.

 

30 ש״ח מתנה

נרשמים לניוזלטר* ומקבלים 30 ש"ח מתנה לרכישה בחנות.
הרשמו לניוזלטר שלנו כדי לשמוע ראשונים על המבצעים ואירועי הטעימות הכי חמים.

*לנרשמים חדשים בלבד