מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום היין?
נולדתי בדרום אפריקה וגדלתי בקייפטאון, למשפחה חובבת יין. את היינות הראשונים שלי ייצרתי כשהייתי ילד עם אבי. בשנת 1996 עליתי לארץ והגעתי לאולפן בקיבוץ צובה.
לאחר זמן קצר נטעתי את הכרמים הראשונים בקיבוץ צובה. בשנת 2007 נכנסתי ליקב צובה בתפקיד היינן.
מתי נוסד היקב ומה יחודו?
יקב צובה הוקם בשנת 2005 והוא מבוסס על ענבים מכרמי קיבוץ צובה (Estate Winery)
כל היינות שלנו הם Single Vinyard. הגובה הרב (730+), הלחות הנמוכה, הפרשי הטמפרטורות בין הלילה ליום, ושורות הכרם הנטועות מצפון לדרום בצפיפות של 666 גפנים לדונם, יוצרים תנאים טופוגרפיים ייחודיים ואידיאליים לגידול ענבים. הבציר הלילי שומר על איכות הענבים המגיעים צוננים אל היקב. כל היינות כשרים בהשגחה בין לאומית ומקומית.
מה לא יודעים עליך?
שהגשמתי את חלום חיי, לעלות לארץ, לבנות משפחה ולעסוק בתחום היין.
עם מי היית רוצה לשתות כוס יין, ואיזו?
חוליו אגלסיאס או דיוויד בקהאם, משהו מהאוסף הפרטי שלהם – יש להם את אוסף היין הגדול בעולם.
מה ההשפעות שלך?
אוסטרליה ודרום אפריקה.
האם אתם מגדלים ענבים או קונים מכרמים?
אנו מגדלים את הענבים אצלינו בכרמים. הכרמים משתרעים על שטח כולל של 450 דונם של אדמת טרה-רוסה, בין סלעים, גיתות וטרסותעתיקות יומין.
ספר לנו על יין אחד מהקולקציה שלכם?
טרסה – יין ממסך של קברנה סוביניון וסירה, שיוצר מחלקות מובחרות, בייננות מוקפדת ומהדורה מוגבלת. היין יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות ועוד 12 חודשים בבקבוק. היין בעל גוף מלא וניחוחות פרי עשירים, עוצמתי בטעמים וסיומת ארוכה ואלגנטית, יין שישתבח בשנים הבאות. היין זכה לאחרונה בפרס double gold medal בתחרות2021 TERRAVINO
פינת הפירגון- פרגן ליקב אחר!
יקב קסטל, מאוד מעריך את העבודה של אלי בן זקן.
איזה טרנד אתה רואה בשוק היין?
הרבה יותר צעירים שותים יין וכמובן – רוזה!
האם יש טעימות ביקב ואיפה ומתי?
מרכז המבקרים של היקב, ממוקם מול נוף עוצר נשימה של הרי יהודה. המרכז פתוח לביקור וטעימות יין בליווי של גבינות משובחות ואווירה קסומה.
שעות פתיחה: ימים ב-ה בשעות 16:00 – 10:00 יום ו' בשעות 14:00 – 10:00
הזמנת מקום דרך אתר הבית. פרטים נוספים 02-5347000, www.tzubawinery.co.il
תגובות אחרונות