סוג יין |
יין אדום יבש, גוף בינוני |
אזור גידול |
הרי יהודה, ישראל |
זני ענבים |
100% בלאדי |
ארומות |
שזיף בשל, תבליני אפייה, וניל |
התאמה לאוכל |
פטריות מוקפצות, נקניקיות מעט חריפות |
לשתיה עד |
2025 |
אלכוהול |
12.5% |
טעמים |
דובדבן שחור, עשבי תיבול, טנינים רכים |
היין המיוחד הזה מיוצר במנזר קרמיזאן שמחוץ לירושלים. המנזר הוקם ב 1863 על ידי כומר איטלקי בשם אנטוניו בלוני. הוא הקים מנזר, בית יתומים ומאוחר יותר יקב על מנת לספק תעסוקה לעניי האזור. גם כיום המנזר והיקב ממשיכים לפעול זה לצד זה כשרווחי היקב מופנים למטרות רווחה ותרומה לקהילה. היקב שם דגש על שימוש בזנים מקומיים עתיקים כמו דבוקי, חמדני, ג'נדלי ובלאדי. היין הזה הוא רענן, בעל גוף בינוני וטעמי פרי שחור. הוא יהיה מצוין לאחר צינון קל ולצד צלחת נקניקים או פטריות מוקפצות.
|