סוג יין |
אדום יבש גוף בינוני |
אזור גידול |
גליל תחתון, ישראל |
זני ענבים |
70% סירה, 30% מורבדרה |
ארומות |
סיגליות ותות |
התאמה לאוכל |
לביבות ירק או קציצות בקר |
לשתיה עד |
2025 |
אלכוהול |
14% |
טעמים |
לא |
יקב נטופה הוקם בשנת 2006 למרגלות הר תבור - טרואר המתאים מאוד לזנים ים תיכוניים. זהו ממסך של סירה ומורבדרה שמופקים מחלקות נבחרות. לסירה מאפייני פירות האדומים וסיגליות והמורבדרה נותן מעטפת אדמתית עדינה. השניים יושנו במשך 13 חודשים בחביות אלון צרפתי ויצרו יין עשיר, מאוזן ואלגנטי. היין טבעוני ויתאים הן למאכלים טבעוניים כמו לבבות ירק והן למנות בשריות.
|