סוג יין |
אדום חצי יבש גוף מלא |
אזור גידול |
ונטו, איטליה |
זני ענבים |
קורבינה, קורבינונה, רונדינלה |
ארומות |
פירות יבשים |
התאמה לאוכל |
לבדו או לצד אוכל איטלקי |
לשתיה עד |
2023 לפחות |
אלכוהול |
14.5% |
טעמים |
צימוקים ושזיפים מיובשים, פרי מרוכז וקטיפתי |
מקור היין הזה בכרמים אורגניים בגובה של כ 350 מטר בעמק אילאזי. לאחר התסיסה הראשונה מוסיפים ליין את קליפות הענבים שמהם מיוצר האמרונה להעשרת היין ולאחר מכן הוא מיושן בחביות עץ ל 18 חודשים. כיאה לריפאסו היין הזה מפגין עושר וריכוז טעמים. מרקמו קטיפתי עם סיומת ארוכה מאוד. ליין יש ארומות של פרי טרי ומיובש עם תבלינים עדינים ורמת לאדמה.
|