סוג יין |
אדום יבש גוף בינוני |
אזור גידול |
ישראל |
זני ענבים |
גרנאש, קריניאן, מורבדר, סירה |
ארומות |
דובדבנים ושזיפים בשלים ומתובלים |
התאמה לאוכל |
טאפאס ים תיכוני |
לשתיה עד |
2024 |
אלכוהול |
13.5% |
טעמים |
פרי אדום בשל ומעט אדמתיות |
יקב שורק הוקם בעמק שורק היורד מהרי ירושלים אל שפלת יהודה ב 1994 כאחד מיקבי הבוטיק הראשונים בארץ. היקב מפעיל גם בית ספר מקצועי לעשיית יין שחינך רבים מהייננים בארץ. היין הוא ממסך של ארבעה זנים של עמק הרון שתססו יחדיו (בניגוד לגישה הרווחת בבלנדים לפיה כל זן תוסס בנפרד ורק לאחר מכן מערבבים ביניהם), מה שיוצר מורכבות וענין ליין. זהו יין מורכב ומתובל בעל סיומת ארוכה למרות גופו הקל יחסית. צננו מעט לפני השתייה.
|