סוג יין |
אדום יבש, גוף קל |
אזור גידול |
פפאלץ, גרמניה |
זני ענבים |
פינו נואר |
ארומות |
פטל ודובדבן |
התאמה לאוכל |
עוף, מנות פסטה מוקרמות |
לשתיה עד |
סוף 2022 |
אלכוהול |
13% |
טעמים |
פטל, אוכמניות ודובדבן |
הפינו נואר הוא זן ענבים קשה יחסית לגידול והוא משגשג באזורים עם אקלים קריר כמו בורגון (שם הוא כמעט שם נרדף לאזור) ושמפן. גם באקלים הקריר של גרמניה הענב הזה מצטיין והוא יוצר יינות בעלי פרי אדום רענן, טנינים נמוכים וגוף קל-בינוני. בציר 2019 באזור התאפיין במיעוט פרי אך באיכות גבוהה. זהו יין שמתאים במיוחד לקיץ ומומלץ לקררו מעט (לכ 12-14 מעלות) לפני השתייה. הוא נהדר לבדו אם עם מנות פסטה ועוף.
|