 |
92 points, James Suckling 2020 |
|
סוג יין |
אדום יבש, גוף בינוני |
אזור גידול |
קרמסטל, אוסטריה |
זני ענבים |
בלאוור צוייגלט |
ארומות |
פרי אדום, פלפל ירוק |
התאמה לאוכל |
דגים בשרניים או מנות עוף |
לשתיה עד |
סוף 2027 |
אלכוהול |
13.5% |
טעמים |
פרי אדום בשל, טנינים רכים וקטיפתיים |
אוסטריה מייצרת מגוון של יינות מצויינים – החל מאדומים פירותיים ואלגנטיים ועד לבנים מינרליים. הזן האדום הנפוץ ביותר באוסטרייה הוא הבלאוור צוייגלט. הזן גדל היטב באקלים הקריר ומייצר יינות בעלי גוף בינוני ופרי אדום קטיפתי וביין הזה ניתן גם לראות את יכולת ההתיישנות של הזן. היין מגיע מיקב שהוקם ב 1938 על ידי איגוד כורמים של העיירה קרמס שלה מסורת של מאות שנים של ייצור יין. צננו מעט ושתו עם דגים בשרניים כמו לוקוס או מנות עוף.
|