נכון או לא נכון? "כאבי ראש מיין אדום נגרמים בגלל הגופרית שביין"
לא נכון. הסיבה לכאבי ראש היא שונה מבן אדם לבן אדם, אך זה כמעט אף פעם לא קשור לגופרית.
בכל יין יש גופרית מאחר וזה קיים בענבים עצמם, אף כי ישנם יקבים המוסיפים מעט גופרית גם בתהליך הייצור. כמות הגופרית ביין קטנה מזו הנמצאת בהרבה מאכלים יום יומיים אחרים כמו צ'יפס, מיצים ופירות יבשים. ביין אדום בדרך כלל אפשר למצוא פחות גופרית מאשר ביין לבן.
כמה גופרית יש ביין?
תלוי ביצור של היין, בחמיצות של היין, בסוג של הענבים, ואפילו בצבע. ישנם יינות שלא מוסיפים להם גופרית בכלל (בערך 10-40 PPM )* וישנם יינות שמגיעים ל350 PPM. כשמשווים את זה לאוכל אחר, זה נמצא בצד הנמוך של הספקטרום ולרוב יינות אדומים יש רק 50 PPM. הנה מספר קוים מנחים:
– יינות עם חמיצות נמוכה יתאפיינו ברמת גופרית גבוהה
– יינות אדומים זקוקים לפחות גופרית מיינות לבנים
– יינות עם הרבה סוכר זקוקים ליותר גופרית כדי למנוע תסיסה שנייה
– יינות בטמפרטורה גבוהה יותר מבליטים את הגופרית, אך אפשר לנטרל זאת עם אוורור של היין בדיקנטר
PPM- parts per million*
למה יש גופרית ביין?
גופרית נמצאת בענבים בטבע, אך ייננים מחליטים לעיתים גם להוסיף גופרית ליין כדי לשמר אותו. גופרית גם עוזרת למנוע מבקטריות להיכנס ליין, ומדגישה את הצבע של היין בכך שגורמת ליינות אדומים להראות אדומים יותר.
יש סיבה לחשוש מגופרית ביין?
אם יש לכם רגישות לגופרית במאכלים כמו צ'יפס, בשרים, גבינות וכו', כדאי לנסות לשתות יינות נטולי גופרית. לצערנו, מעט מאוד יינות טבעיים הם נטולי גופרית לחלוטים, עלול להיות להם טעם מאוד שונה מיינות אחרים, אבל עדיין מאוד טעימים!
אז למה יש לי כאבי ראש?
יכולות להיות מספר סיבות לכאבי הראש:
– היסטמינים – ביין יש הרבה היסטמינים שבדרך כלל גורמים לפריחות, אך גם יכולים לגרום לכאבי ראש. אם זאת הסיבה, כדור נגד אלרגיות עוזר.
– עפיצות – בשוקולד מריר ובתה קיימת אותה עפיצות שקיימת ביין, אז אם אתם רגישים לשוקולד או תה, יתכן וזו הסיבה גם לרגישות.
– אם אתם סובלים ממיגרנות יכול להיות שזה שילוב של העפיצות, האלכוהול, והתייבשות שגורמים לכאב ראש. אנו ממליצים לשתות כוס מים גדולה עם כל כוס יין כדי לעזור להרגיע את כאבי הראש.
מה אפשר לעשות נגד כאבי הראש?
– לשתות הרבה מים. אלכוהול מייבש את הגוף, וגורם לנו להתייבש במהירות. תמיד מומלץ לשתות מים ולדאוג שלא מתייבשים.
– לא לשלב אוכל מתוק עם רמת סוכר גבוהה ויין. העפיצות והסוכר מייבשים את הגוף מהר, ומזרזים את הופעת כאב הראש.
קישורים לאתר WINE FOLLY על כאבי ראש מיין ועל גופרית ביין
תגובות אחרונות