שפים משתמשים בטעמים מנוגדים כמו חמוץ ומתוק להכין מנות טעימות ומעניינות וגם אנחנו משתמשים באותו עיקרון כאשר מתאימים את האוכל לבקבוק היין. יש לנו חמישה טיפים בשבילכם כדי להתאים את האוכל ליין המושלם.
למצוא את הטעמים המנצחים ביין:
עם התאמת האוכל הנכונה, יין עם עפיצות גבוהה יכול להפוך ליין עם טעם של דודבנים מתוקים ובשלים. תתרכזו בטעמים שאתם רוצים להבליט ביין, ותתאימו לזה אוכל שיעזור להבליט את הטעם, ולא יתנגד לו.
מר+מר= רע!
בלוטות הטעם שלנו רגישות מאוד למרירות, כך שאוכל מריר כמו עלים ירוקים, ארטישוק, שעועית ירוקה וכרוב ניצנים מבליטים את העפיצות והמרירות ביין. אם תרצו להתאים יין עם טאנינים גבוהים, חשבו על אוכל מלא שומן ומלח.
היין צריך להיות מתוק יותר
בדרך כלל, כל עוד היין יותר מתוק מהאוכל ההתאמה תהיה מוצלחת. אם היין פחות מתוק מהאוכל, יהיה לו טעם חמצמץ ומר יותר. בגלל זה, יינות מתוקים כמו פורט מתאימים לקינוחים.
היין צריך להיות חמוץ יותר
היין צריך להיות חמצמץ יותר מהאוכל. למשל, דג עם לימון, או סלט עם רוטב וינגרט יתאימו יותר לסוביניון בלאן מאשר לשרדונה. שרדונה, שהוא יין עשיר יותר עם חמיצות נמוכה, יתאים יותר למנות חמאתיות כמו פסטה אלפרדו.
לשפר יין אדמתי
יין שמתיישן יכול להיות מלא טעמים אדמתיים, והרבה אומרים שיין ישן חובה לשתות עם אוכל. אם נתאים יין מיושן עם טעם אדמתי לאוכל אדמתי יותר, כמו אוכל עם הרבה פטריות או ירקות שורש, הטעמים הפירוטיים של היין יבלטו יותר.
אבל איך יודעים איזה יין מתאים לאיזה אוכל באמת? הכנו לכם את המדריך שיעזור לכם לבחור את היין שהכי מתאים.
תגובות אחרונות